Artikel uit 

OP DE COFFEE BIJ: DIEWERTJE KOOPMANS VAN PRÉ-CARE

Published 7 februari 2016

Op woensdag 20 januari maak ik kennis met Dieuwertje Koopmans, van huis uit Chemisch analiste, die nu al 10 jaar haar eigen bedrijf runt. Op deze middag geef ik me over aan een veelheid van “beleven” waar Dieuwertje zich vanuit haar bedrijf Pré-Care, Welzijn en Gezondheid mee bezig houdt (website "essenceofhealth").

Na een middagje meegenomen te zijn in de wondere wereld van Dieuwertje zoek ik thuis op haar site naar een stukje theoretische kaders die bij mij als “waaromvrager” altijd naar boven komen. Samen met de informatie op het internet filter ik een 4 tal kernactiviteiten die centraal staan in Dieuwertje haar werk. Ik zet ze, samen met mijn ervaringen van deze middag, op een rijtje;

De Ankh. De Ank is de verbinding tussen hemel en aarde. Dieuwertje bewerkt mijn handen met de Ankh (een metalen voorwerp waarmee Dieuwertje over mijn handen strijkt). Hiermee kan er door een subtiele verschuiving van je energieveld meer balans ontstaan. Tijdens het behandelen met de Ankh vraag ik Dieuwertje waarom zij dit bij mij doet en wat haar doel is. Hierop geeft Dieuwertje aan dat zij puur vanuit weten en intuïtie handelt. Ik mag later gaan ervaren wat het met mij doet.Schilderen met was. Ik krijg speciaal papier, gekleurde bijenwas en een strijkijzer. Door de was over het warme strijkijzer te vegen en het vervolgens op het papier te strijken ontstaan mooie gekleurde veegachtige patronen. Ik creëer gaandeweg een kleurrijk klein kunstwerkje waar ik een soort van letters uit kan halen. De tekening kan helend zijn legt Dieuwertje uit. Munay-Ki. Negen traditionele inwijdingen uit de aloude Inca-traditie waren tot voor kort alleen toegankelijk voor medicijnmensen. Ze zijn nu als energietransmissies, voor iedereen beschikbaar. Deze inwijdingen creëren toegang naar een groter bewustzijn en verandering van DNA. tegelijkertijd dragen ze bij aan de versnelling van de mensheid in deze tijd (2014). De grootmoeders spreken (de grootmoedersspreken.nl). Deze groep wijze vrouwen vertegenwoordigen alle culturen en rassen en noemen zichzelf" De grote raad van grootmoeders". Zij openbaren hun missie "De aarde is te lang door yang gedomineerd, het principe van de mannelijke energie, waardoor yin, het principe van de vrouwelijke energie, ontoereikend en zwak is geworden: Door middel van een bekrachtiging herstellen zij dit. Dieuwertje ervaart veel voldoening als groepslid van dit initiatief.

Naast bovengenoemde kernactiviteiten die veelal gericht zijn op healing en preventie, werkt Dieuwertje geheel intuïtief met allerlei andere materialen die zij gevoelsmatig inzet. Zo mag ik ook nog ervaren hoe de klankschalen klinken en hoor ik de healing drums werken. Kortom een middagje vol met nieuwe prikkels, kleurrijke ervaringen en belevingen.

Nieuwsgierig geworden wat Dieuwertje allemaal kan en doet?

Kijk dan op Dieuwertje haar site voor een kleurrijke indruk en meer informatie; www.essenceofhealth.nl